en iyi seo ajansı best seo agency web sitesi kurma website development mobil uygulama ajansı mobile application agency kurumsal logo tasarımı professional logo design en iyi reklam ajansı best advertising agency kurumsal sosyal medya yönetimi corporate social media management tanıtım filmi fiyatları yazılım ajansı software agency
🤝🌍 Vino alături de mine și implică-te în Hub-ul legislativ pentru tinerii români de pretutindeni! - Simina Tulbure

România trece prin transformări profunde. De la criza de securitate din regiune la recuperarea post-pandemică, tranziția digitală și verde, soluțiile inovatoare la adresa marilor provocări ale momentului devin esențiale. Îmi propun să ofer tinerilor oportunitatea de a-și expune ideile și expertiza pentru a contura soluții la problemele cu care ne confruntăm.

Oportunitățile de participare politică pentru tinerii români de pretutindeni sunt deficitare. Ne reamintim de ei în prag electoral sau în discursuri lacrimogene, invitându-i să revină acasă. Uităm că perspectivele lor, cunoștințele și rețelele lor, activitatea lor profesională pot amplifica, realmente, eforturile noastre de a gestiona transformările pe care le traversăm ca societate. În calitate de deputată de Diaspora, caut să schimb acest status quo. Le propun, pe această cale, tuturor studenților și tinerilor profesioniști români pasionați de politici publice, experți în domenii cât mai diverse, să se alăture muncii mele din Parlament, să contribuie la soluțiile pe care căutăm să le punem pe masă.

Hub-ul legislativ de tineret este o inițiativă a cabinetului meu parlamentar care își propună să reunească o comunitate de tineri experți în jurul unor eforturi concrete de politică publică. Prin acest hub, tinerii vor fi direct implicați, în baza expertizei lor, la definirea unor soluții pentru marile provocări contemporane, acestea fiind ulterior materializate pe cale legislativă. Totodată, această experiență îi va împuternici să devină ambasadori ai unor cauze ample în comunitățile lor din Diaspora, iar oportunitățile de networking și profesionalizare vor constitui un reper cheie al întregului efort.

Tinerii pot aplica pentru această oportunitate până la data de 1 septembrie, urmând ca procesul să se finalizeze prin anunțul celor selectați la data de 10 septembrie. Ulterior, tinerii se vor alătura comunității hub-ului legislativ și vor contribui până la sfârșitul mandatului meu parlamentar la propuneri legislative și inițiative concrete fiind repartizați, în urma unor discuții individuale, către un cluster de policy dintre următoare trei:
* Politici educaționale, de tineret și ale egalității de șanse;
* Politici ale digitalizării și debirocratizării;
* Politici pentru românii de pretutindeni, politică externă și diplomație publică pentru Diaspora.

Aplicațiile se realizează accesând linkul următor: https://www.siminatulbure.ro/hub-ul-legislativ-pentru-tinerii-romani-de-pretutindeni/

Formatul de activitate este unul armonios, întâlnirile de lucru derulându-se online și fiind planificate într-un ritm lunar, iar inițiativele fiind propuse sau puse în circuitul intern în funcție de oportunitatea legislativă. Propunerile de intervenții și acțiuni de politică publică vin atât dinspre cabinetul parlamentar, cât și dinspre tinerii experți ai hub-ului legislativ. Totodată, într-o manieră regulată, lunară, vor avea lor dialoguri pe teme de politică publică alături de experți parteneri ai cabinetului sau lideri politici preocupați de diverse problematici.

Nu în ultimul rând, cei care nu vor fi selectați în primă fază se vor putea alătura unei comunități extinse a cabinetului, fiind invitați să se alăture unor acțiuni menite să îi mențină aproape de sfera deciziei politice.

Chiar dacă nu își desfășoară activitatea aici, tinerii din Diaspora sunt fundamentul unui proiect de țară euro-atlantic solid pentru România. Prin această inițiativă, în premieră, perspectivele lor vor sedimenta o agendă decizională.

Te așteptăm cu entuziasm alături de noi și suntem nerăbdători să construim împreună în baza perspectivelor tale!

Post a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *