en iyi seo ajansı best seo agency web sitesi kurma website development mobil uygulama ajansı mobile application agency kurumsal logo tasarımı professional logo design en iyi reklam ajansı best advertising agency kurumsal sosyal medya yönetimi corporate social media management tanıtım filmi fiyatları yazılım ajansı software agency
Rezoluția evenimentului „Tinerii - actori principali ai dezvoltării durabile”, sub egida Conferinței privind Viitorul Europei - Simina Tulbure

Rezoluția evenimentului „Tinerii - actori principali ai dezvoltării durabile”, sub egida Conferinței privind Viitorul Europei

Conferința privind Viitorul Europei este un prilej excepțional de implicare a tuturor actorilor societali relevanți în vitalizarea unor perspective unice de dezvoltare și reîmprospătare pentru Uniunea Europeană. În momentul de față, societatea globală și spațiul european, cu precădere, se confruntă cu transformări bruște, crize ce insistă să se suprapună și schimbări masive ale ordinii internaționale așa cum o cunoșteam în urmă cu doar câteva săptămâni. Invazia rusă asupra Ucrainei a generat un șoc, dar și o nevoie de reacție solidă în sprijinul unui popor eroic, ce luptă pe toate câmpurile posibile pentru a-și ocroti suveranitatea, independența, integritatea teritorială și libertatea.

În tot acest amalgam de factori, am descoperit, prin multiplele interacțiuni cu tânăra generație, că tinerii sunt, la fiecare nivel, total dedicați unor țeluri comunitare avansate. Pentru ei, reziliența a devenit un numitor comun, iar participarea la viața cetății nu mai e opțională. Ne aflăm într-un punct în care, cu atât mai mult, trebuie să inițiem o dezbatere largă despre tineri, despre formele de sprijin pentru aceștia, despre participarea lor și despre provocările pe care le întâmpină aceștia ca generație.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, în discursul pe care l-a susținut în cadrul Stării Uniunii 2021, că 2022 va reprezenta Anul European al Tineretului. Într-un moment de cumpănă pentru societatea globală, Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă devine o sursă de inspirație și o reală foaie de parcurs, iar implementarea acesteia trebuie să constituie o prioritate în contextul fructificării unui viitor prosper, incluziv, sustenabil.

Tinerii au demonstrat că pot să participe activ în acest proces, cu precădere în această perioadă de maximă tensiune la nivel global, însă implicarea lor este îngreunată de impedimente serioase. Un excepțional exemplu ne este livrat de către tânăra generație ucraineană, chintesența luptei pentru ocrotirea și fructificarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și libertății țării lor. Astfel, se cuvine să adresăm următoarele întrebări:

Cum conturăm rolul tinerilor în gestionarea celor mai complexe problematici globale, probleme ce afectează puternic securitatea societății? Ce acțiuni concrete adoptăm pentru un viitor cu adevărat sustenabil? Cum putem facilita implicarea tinerilor în îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă? Acestea sunt întrebările și problematicile pentru care am identificat soluții concrete, punctuale, în discuțiile noastre din cadrul evenimentului pe care l-am  găzduit, în perioada 29-30 martie 2022, alături de decidenți relevanți din spectrul politic și reprezentanți ai societății civile.

Cu această ocazie, vă invităm să consultați rezoluția mai jos, atât în limba română, cât și în limba engleză, și așteptăm cu mare căldură contribuțiile fiecărui actor. Conferința privind Viitorul Europei este numai un punct de debut. Participarea activă a cetățenilor este o temă fundamentală, pe care, în decursul mandatului meu, mi-o asum cu celeritate.

Post a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *