en iyi seo ajansı best seo agency web sitesi kurma website development mobil uygulama ajansı mobile application agency kurumsal logo tasarımı professional logo design en iyi reklam ajansı best advertising agency kurumsal sosyal medya yönetimi corporate social media management tanıtım filmi fiyatları yazılım ajansı software agency
Jurnal de deputată de Diaspora - Românii, un pilon ai comunității madrilene - Simina Tulbure

Jurnal de deputată de Diaspora - Românii, un pilon ai comunității madrilene

În calitate de deputată pentru cetățenii români din afara granițelor țării, am efectuat o deplasare la Madrid, în vederea participării în cadrul evenimentului „Aspire Global Weekend”, găzduit de către Ambasada României în Regatul Spaniei.


În acest context, am participat, alături de tineri români de pretutindeni și tineri europeni care au dobândit reușite extraordinare, inovând în sectoarele lor de activitate, în mediul public, privat sau academic, la discuții extinse despre viitorul muncii, viitorul competențelor și comunitățile viitorului. Dezbaterile au inclus perspective nuanțate și deosebit de relevante asupra tematicilor abordate, iar contribuțiile celor doi experți care au coordonat activitățile, David Timiș și Alexandra Ștef, au consolidat aria de conversație. Ideile acestor tineri au devenit o reală referință pentru acțiunile mele viitoare, atât în Parlament, cât și din perspectiva politicilor publice pe care le voi susține.


Totodată, duminică, 26 februarie, am luat parte la o discuție cu români activ implicați în comunitatea locală, membri și simpatizanți ai Partidului REPER. Viziunile acestora reprezintă un fundament pentru mine, iar dorința lor de a-și investi expertiza și energia în proiecte sustenabile pentru România mă impresionează. Fără urmă de îndoială, dialogul cu românii stabiliți în străinătate este cea mai valoroasă resursă în cadrul activității mele.


Ziua de luni a acestei săptămâni am început-o la Consulatul General al României în Madrid. Echipa de acolo, condusă de doamna consul general Anamaria Almășan, decana Corpului Consular din Madrid a reușit să devină un model incontestabil de bune practici în domeniul serviciilor consulare pe plan internațional. Munca lor este motivată de mandate morale solide, pentru care le sunt recunoscătoare. De la sisteme de evaluare a activității la digitalizarea unor procese interne și acțiuni largi de diplomație publică, acțiunile lor exercită un impact semnificativ. Numărul de servicii efectuate este dublat de o dedicare activă pentru combaterea traficului de persoane și a violenței de gen, promovarea cetățeniei active a românilor stabiliți în Diaspora și extinderea plajei de oportunități de participare pentru aceștia.


Mi-am încheiat vizita cu o întâlnire alături de reprezentanții Mas Madrid, în urma invitației adresate mai multor partide politice de a participa la o discuție despre posibile formule de cooperare. A fost o plăcere să-i cunosc și să întâlnesc o româncă implicată dinamic în comunitatea madrilenă, un adevărat lider pentru societatea locală. Am discutat despre o mulțime de posibile direcții de cooperare, de la hub-uri dedicate schimburilor de tineret la platforme de inovare în stimularea participării publice. Am abordat, totodată, necesitatea unor campanii de informare comune și nevoia de a extinde acest parteneriat la nivel instituțional.

Post a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *