en iyi seo ajansı best seo agency web sitesi kurma website development mobil uygulama ajansı mobile application agency kurumsal logo tasarımı professional logo design en iyi reklam ajansı best advertising agency kurumsal sosyal medya yönetimi corporate social media management tanıtım filmi fiyatları yazılım ajansı software agency
Informare cu privire la deplasarea în circumscripție la Londra - Simina Tulbure

Informare cu privire la deplasarea în circumscripție la Londra (12-14 mai 2023)

Informare cu privire la deplasarea în circumscripție la Londra

În perioada 12-14 mai 2023, m-am aflat într-o deplasare la Londra, unde am participat la evenimentul Aspire Global Weekend, la invitația organizatorilor, Asociația Aspire for Education. Acest eveniment anual adună sute de tineri români și europeni, care s-au remarcat prin reușitele lor extraordinare în plan academic și profesional. 

Scopul deplasării, în sens larg, a fost de a aduna perspective relevante asupra modului în care inteligența artificială influențează carierele și viețile românilor. 

Conform celor mai recente studii, piața de inteligență artificială în România este în creștere constantă. Se estimează că aceasta va atinge o valoare de 600 milioane de dolari până în anul 2025, comparativ cu 100 milioane de dolari în 2020. 

Într-un sondaj recent, 70% dintre companiile din România au declarat că intenționează să investească în tehnologii de inteligență artificială în următorii cinci ani. Aceasta reflectă recunoașterea generală a importanței și potențialului inteligenței artificiale în afaceri.

Am fost invitată să particip la sesiunile de training și la discuțiile deschise despre puterea și impactul inteligenței artificiale, relevante în ceea ce privește funcționarea activității parlamentare şi cariera noilor generaţii.

Temele atinse au fost relevante, deoarece în ceea ce privește ocuparea forței de muncă, conform raportului „Future of Jobs” realizat de World Economic Forum, se prevede că până în 2025, 52% dintre toate sarcinile de muncă vor fi realizate de mașini, în creștere față de 29% în 2018. Acesta este un indiciu al creșterii influenței inteligenței artificiale în piața muncii. 

În cadrul acestui eveniment, am avut ocazia să asist la prezentări oferite de speakeri de talie internațională. Printre aceștia s-au numărat Matthew Kingswood de la Palantir, o companie de top în domeniul inteligenței artificiale, și Maria Axente, o conațională de-a noastră care lucrează la PricewaterhouseCoopers, tot în domeniul inteligenței artificiale. Discuțiile au avut ca subiect principal influența inteligenței artificiale asupra alegerilor noastre zilnice, modul în care aceasta ar putea schimba viitoarele locuri de muncă și impactul acestui tip de inteligență asupra societății în ansamblu. 

Această deplasare a fost foarte utilă și relevantă pentru activitatea mea parlamentară. Cunoștințele și înțelegerile dobândite mă ajută să promovez un cadru legislativ care să permită adaptarea la această nouă realitate și să încurajeze utilizarea responsabilă și eficientă a inteligenței artificiale în beneficiul cetățenilor români.

Datele statistice şi interacțiunile din cadrul deplasării, evidențiază nevoia de a ne concentra asupra inteligenței artificiale în strategia noastră de dezvoltare a țării. Trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiți pentru această transformare și că putem să ne adaptăm și să profităm de oportunitățile pe care le oferă inteligența artificială. Conform Eurostat, numărul absolvenților din domeniile STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Matematică) din România a crescut cu 20% în ultimii 10 ani. Aceasta indică o resursă umană în creștere pentru domeniul tehnologiei și al inteligenței artificiale. O direcție de acțiune relevantă ar fi să aducem în atenție necesitatea adaptării sistemului de învățământ la această nouă realitate, astfel încât tinerii să fie pregătiți pentru schimbările viitoare ale pieței muncii. De asemenea, trebuie să promovăm și să susținem cercetarea și inovarea în domeniul inteligenței artificiale, pentru a ne asigura că România rămâne competitivă pe scena internațională.

În același timp, înțelegerea problemelor și oportunităților pe care inteligența artificială le aduce în societate, mi-a permis să identific nevoile și preocupările tinerilor în acest context. Această perspectivă îmi va fi de un real folos în elaborarea viitoarelor propuneri legislative, în vederea asigurării unui viitor mai bun pentru toți cetățenii României.

În încheiere, doresc să subliniez că organizarea evenimentului a fost impecabilă și că echipa Aspire for Education merită toată lauda pentru munca depusă. Relația noastră cu această organizație este una extrem de valoroasă și consider că trebuie să continuăm să colaborăm în viitor pentru a susține și încuraja tinerii talentați din țara noastră. Acest eveniment reprezintă o platformă deosebită pentru tinerii români stabiliți în Londra sau în alte colțuri ale lumii, dar și pentru tineri din toate colțurile lumii, să își exprime perspectivele și să își împărtășească experiențele legate de un subiect de maximă actualitate.

În concluzie, deplasarea în Londra la evenimentul Aspire Global Weekend a fost o experiență de învățare şi interacționare valoroasă din perspectiva activității parlamentare.

Post a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *