Echipa mea

Vasile Dingă

Consilier Onorific

Vasile Dingă este un tânăr pasionat de mediul digital, crede în valoarea autenticității și meritocrației, de aceea muncește zilnic pentru realizarea obiectivelor personale și profesionale. A început să se implice politică în 2019, din dorința de a cunoaște oameni și fiind inspirat de liderii PLUS. Implicarea a dat roade, fiind în scurt timp președinte pe filiala tineret Galați. Astăzi este antreprenor și specialist în marketing digital, iar în cabinetul parlamentar asigură dezvoltarea în mediul digital. Vrea o Românie cu o economie funcțională, care susține angajatorii și angajații, încurajează antreprenoriatul în rândul tinerilor.

Consilier Juridic

Absolventă de drept englez și francez de la University of Birmingham și Universite Pantheon-Assas (Paris II), Melany s-a întors acasă după șase ani petrecuți în Diaspora, pentru a contribui la schimbarea țării din care a fost nevoită să plece. Pe lângă cunoștințele juridice și lingvistice, a dobândit și aptitudini de comunicare, management și leadership, care i-au permis să evolueze pe plan profesional încă din perioada studenției, prestând servicii de redactare, copywriting, traducere și consiliere juridică pentru diferite firme din Paris.
Cu o vastă experiență în management de proiecte, datorită experiențelor de președintă a asociației de liceeni La Maison des Lyceens și a European Law Students’ Association Birmingham, aceasta a preluat în cadrul cabinetului responsabilități care includ analiza juridică, realizarea rapoartelor de cercetare pe teme de interes, redactarea inițiativelor legislative, gestionarea relației cu instituțiile din România și din străinătate, organizarea, planificarea și implementarea unor proiecte, precum și responsabilități administrative.

Mark C. Lukács

Consilier Parlamentar

Mark C. Lukács este fascinat de capacitatea oamenilor de a-și depăși propriile limite, ceea ce și-a propus să promoveze și prin propria activitate. S-a implicat activ în Consiliul Național al Elevilor în perioada dezbaterilor privind Statutul Elevului și în multiple programe de tineret, ajungând deseori vocea colegilor săi. De la vârsta de 13 ani, a inițiat, dezvoltat și coordonat proiecte din diverse domenii (educație, cultură, divertisment, antreprenoriat). Pe baza propriilor experiențe, la finalul liceului, a fondat un ONG centrat pe dezvoltarea noilor generații. A urmat studiile superioare în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, obținând specializări în comunicare, Relații Publice și publicitate. Prin prisma proiectelor antreprenoriale și comunitare în care se implică având diverse roluri: de la manager, strateg, investitor la consultant și de la trainer la voluntar entuziast, e în permanență conectat cu sectorul privat, cel nonguvernamental, dar și public. Experiențele i-au format o imagine echilibrată despre situația socio-economică a României, dinamica și performanța echipelor, dar și despre mentalitatea românilor, în general, ceea ce îl ajută ca în cadrul cabinetului să ofere soluții aplicate pe zone precum: comunicare și Relații Publice, strategie de brand și management.

Galina Manole

Consilier Parlamentar

Galina Manole este tânără care crede în puterea lui ”împreună reușim” și promovează cetățenia activă. Valorile Galinei sunt: educația, sănătatea, curajul și responsabilitatea. În 2011 a început să facă voluntariat și de atunci s-a împrietenit cu sectorul non-guvernamental. A scris și a coordonat proiecte educaționale pentru tinerii din Republica Moldova și România. S-a licențiat în Științe Politice din dorința de a schimba ceva în sistemul educațional și continuă să investească în educație zi de zi. Oferă servicii de consultanță politică, training și project management pentru a contribui la dezvoltarea unei societăți bazate pe valori. Știe că actuala clasă politică este ”oglinda societății” și își dorește ca în următorii 10 ani, România să aibă cu clasă politică mai competentă, cu mai mulți tineri implicați și cu mai multe femei în funcții publice.

Răzvan Foncea

Consilier Parlamentar​

Răzvan Foncea este un tânăr care și-a asumat misiunea de a contribui la dezvoltarea durabilă a societății prin intermediul unui instrument atipic, dar vital: politica publică. În prezent, Răzvan este student în anul al II-lea la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, instituție de învățământ în cadrul căreia urmează două programe de licență: Leadership în sectorul public și Studii de securitate. Totodată, în perioada august 2020 - septembrie 2021, Răzvan a fost Delegatul de Tineret al României la ONU, iar în septembrie 2021 a reprezentat tinerii din România la summitul Youth4Climate din cadrul Pre-COP26, la Milano. Absolvent al unor cursuri online intensive în filosofie politică, politici publice, geopolitică și sociologie, livrate de universități de top din întreaga lume, Răzvan își propune să își pună cunoștințele și ideile în slujba comunității. În cadrul cabinetului, Răzvan îndeplinește rolul de consilier pe teme de tineret și dezvoltare durabilă, contribuind prin propuneri legislative și de politică publică la consolidarea acestor sectoare de activitate la nivel național.

Ioana Blaga

Consilier Parlamentar

La 19 ani, Ioana s-a mutat din Bacău în Viena pentru a studia. După 4 ani în care s-a întrebat aproape zilnic ”Ei de ce pot și noi nu putem?”, a decis să lupte pentru o Românie din care să nu fi trebuit să fi plecat, astfel întrând în lumea politică în partidul PLUS. S-a întors în România în martie 2021 pentru a contribui activ la schimbarea în bine a acesteia. Crede în drepturi egale indiferent de sex, rasă, etnie, religie, clasă, orientare sexuală, dizabilitate, nivelul veniturilor sau alte diferențe care ar mai putea fi imaginate și care ar îngrădi sau nega drepturi civile și politice. Crede în respectarea libertății de exprimare și a statului de drept de către orice persoană. Își dorește ca românii din afara țării, atât cei care vor să se întoarcă, cât și cei care doresc să rămână români în străinătate, să fie respectați de statul român. Vrea o infrastructură demnă de un stat european, un sistem de învățământ depolitizat, un sistem medical de care să nu ne mai fie frică și o țară în care sportului i se dă importanța cuvenită.